המתכונים המומלצים לחנוכה
כמה מהמתכונים המדהימים שלנו, לסופגניות ולביבות, לכבוד החג שעוד רגע מגיע…
מתכון לסופגניות מדהימות
בצק לסופגניות:
- 1 כוס מים פושרים
- 4 כוסות קמח מנופה
- 30 גרם שמרים
- 1/3 כוס סוכר
- 1 כפית מלח
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1 ביצה
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית רום
אופן ההכנה:
- מערבבים את המים, הקמח, השמרים, ולשים כ2- 3 דק'.
- מוסיפים סוכר ומלח וממשיכים ללוש עוד מספר דקות.
- מוסיפים את כל שאר החומרים ולשים לבצק אחיד.
- מכדררים לכדורים של 40 גרם כל כדור ומכסים במגבת לחה לתפיחה כשעתיים.
- לאפות בתנור שחומם מראש לכ-180 מעלות 10-12 דקות ולהניח לקירור.
קרם אספרסו למילוי:
- 2 כוסות שמנת 42%
- 700 גרם שוקולד לבן
- 400 גרם חמאה
- 1/2 כוס אספרסו
אופן ההכנה:
להרתיח שמנת ולשפוך על השוקולד, לערבב בעדינות עד להמסה מלאה של השוקולד, להוסיף חמאה ולערבב עד לקבלת קרם אחיד ומבריק, למלא את הסופגניות בקרם.
לציפוי הסופגניה:
250 גרם שוקולד מריר משובח (70% מוצקי קקאו) מומס.
מתכון ללביבות מדהימות
לביבות תפו"א ומוסקט
- 600 ג"ר תפו"א מקולף ומגורד
- 4 יח' ביצים
- 50 גר' קמח לבן
- 1/2 כפית מוסקט טחון
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1 כף סוכר
- 1 כפית פלפל לבן
- 1 כף מלח
- 1 כף חויאג' למרק
- 1 שקית אבקת אפייה
טיגון כמו שניצל: שמן חם ולא רותח
לביבות בטטה וג'ינג'ר
- 600 גר' בטטה מקולף ומגורד
- 6 יח' ביצים
- חצי כפית מוסקט טחון
- חצי כפית קינמון טחון
- 1 כף סוכר
- 1 כפית פלפל לבן
- 1 כף מלח
- 50 גר' ג'ינג'ר מגורד עם הקליפה
- 1 שקית אבקת אפייה
טיגון כמו שניצל: שמן חם ולא רותח