המתכונים המומלצים לחנוכה

כמה מהמתכונים המדהימים שלנו, לסופגניות ולביבות, לכבוד החג שעוד רגע מגיע…

עיפרון, פנקס רשימות וקרש חיתוך על השולחן

מתכון לסופגניות מדהימות

>> מגשי אירוח לחנוכה <<

בצק לסופגניות:

  • 1 כוס מים פושרים
  • 4 כוסות קמח מנופה
  • 30 גרם שמרים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית רום

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את המים, הקמח, השמרים, ולשים כ2- 3 דק'.
  2. מוסיפים סוכר ומלח וממשיכים ללוש עוד מספר דקות.
  3. מוסיפים את כל שאר החומרים ולשים לבצק אחיד.
  4. מכדררים לכדורים של 40 גרם כל כדור ומכסים במגבת לחה לתפיחה כשעתיים.
  5. לאפות בתנור שחומם מראש לכ-180 מעלות 10-12 דקות ולהניח לקירור.

קרם אספרסו למילוי:

  • 2 כוסות שמנת 42%
  • 700 גרם שוקולד לבן
  • 400 גרם חמאה
  • 1/2 כוס אספרסו

אופן ההכנה:
להרתיח שמנת ולשפוך על השוקולד, לערבב בעדינות עד להמסה מלאה של השוקולד, להוסיף חמאה ולערבב עד לקבלת קרם אחיד ומבריק, למלא את הסופגניות בקרם.

לציפוי הסופגניה:
250 גרם שוקולד מריר משובח (70% מוצקי קקאו) מומס.

מתכון ללביבות מדהימות

לביבות תפו"א ומוסקט

  • 600 ג"ר תפו"א מקולף ומגורד
  • 4 יח' ביצים
  • 50 גר' קמח לבן
  • 1/2 כפית מוסקט טחון
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית פלפל לבן
  • 1 כף מלח
  • 1 כף חויאג' למרק
  • 1 שקית אבקת אפייה

טיגון כמו שניצל: שמן חם ולא רותח

לביבות בטטה וג'ינג'ר

  • 600 גר' בטטה מקולף ומגורד
  • 6 יח' ביצים
  • חצי כפית מוסקט טחון
  • חצי כפית קינמון טחון
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית פלפל לבן
  • 1 כף מלח
  • 50 גר' ג'ינג'ר מגורד עם הקליפה
  • 1 שקית אבקת אפייה

טיגון כמו שניצל: שמן חם ולא רותח