לא רק פרג ושוקולד – אוזני המן לאוהבי המלוח

חג פורים הוא החג של הילדים והוא קרב ובא. איזה ילד לא אוהב את חג הפורים? אתם מכירים ילדים שלא אוהבים ממתקים ארוזים במשלוח מנות מפתיע? אוזני המן אהובים על ילדיי מהרגע בו גידלו שיניים וגילו את המתיקות בעולם.

אבל, מסתבר שיש כאלו בינינו, ילדים ומבוגרים, אשר מעדיפים את המלוח על פני המתוק. במיוחד בשבילכם, הגיע הזמן לחשוף את המטעמים המדהימים אוזני המן מלוחות!
בכתבה זו תזכו להצצה ל– 5 מתכונים מלאים ומעולים לאוזני המן מלוחות.

5 מתכונים נבחרים

בחרנו חמישה מתכונים פשוטים ומגוונים במילויי שלל ירקות, גבינות, עשבי תיבול ואפילו פיצה. המתכונים מתאימים לכ-30 אוזני המן וזמן ההכנה הנדרש לכל מתכון הוא כשעה וחצי בלבד.

1. אוזני המן במילוי תרד, פטה וקשקבל

מרכיבי הבצק:

  • 300 גרם קמח
  • 150 גרם חמאה
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה

מרכיבי המלית:

  • 100 גרם גבינת פטה
  • 100 גרם גבינת קשקבל
  • 1 חבילת עלי תרד
  • 1 בצל
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 ביצה

שלבי ההכנה:

  1. מעבדים במעבד מזון את מרכיבי הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  3. קוצצים את עלי התרד ומאדים בשמן זית, מטגנים בצל קצוץ ומערבבים יחד את כל מרכיבי המלית עם מלח ופלפל לפי הטעם.
  4. מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים, מניחים מעט מלית במרכז, סוגרים למשולש ומהדקים. מברישים בביצה טרופה ואופים כ- 20 דקות עד להזהבה.

2. אוזני המן במילוי קישואים, ריקוטה ופרמזן

מרכיבי הבצק:

  • 150 גרם קמח רגיל
  • 150 גרם קמח מלא
  • 150 גרם חמאה
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה

מרכיבי המלית:

  • 3 קישואים
  • 1 בצל
  • 1 חופן בצל ירוק
  • 1 שן שום כתושה
  • 100 גרם ריקוטה לא מלוחה
  • 50 גרם פרמזן מגורד

שלבי ההכנה:

  1. מעבדים במעבד מזון את מרכיבי הבצק, עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  2. מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה, מוסיפים קישואים חתוכים לקוביות ומטגנים עד שהם רכים, מוסיפים בצל ירוק לטיגון קל ומקררים. מערבבים מרכיבי המלית עם מלח ופלפל לפי הטעם.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  4. מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים, מניחים מעט מלית במרכז, סוגרים למשולש ומהדקים. מברישים בביצה טרופה ואופים כ- 20 דקות עד להזהבה.

3. אוזני המן במילוי תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מרכיבי הבצק:

  • 350 גרם קמח
  • 250 גרם חמאה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר

מרכיבי המלית:

  • 3 תפוחי אדמה
  • 1/4 צרור פטרוזיליה
  • 1/4 צרור כוסברה
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף מיונז

שלבי ההכנה:

  1. מעבדים במעבד מזון את מרכיבי הבצק, עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  2. חותכים תפוחי אדמה קלופים לחתיכות קטנות ומטגנים עד להשחמה ומצננים. מערבבים את מרכיבי המלית עם מלח ופלפל לפי הטעם.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  4. מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים, מניחים מעט מלית במרכז, סוגרים למשולש ומהדקים. מברישים בביצה טרופה ואופים כ- 20 דקות עד להזהבה.

4. אוזני המן במילוי דלעת וקינמון

מרכיבי הבצק:

  • 350 גרם קמח
  • 200 גרם חמאה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר

מרכיבי המלית:

  • 300 גרם דלעת
  • 30 גרם חמאה
  • 30 גרם סוכר חום
  • ½ כפית קינמון

שלבי ההכנה:

  1. מעבדים במעבד מזון את מרכיבי הבצק, עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  2. חותכים את הדלעת לקוביות קטנות ומקפיצים עם חמאה, סוכר חום, מלח ופלפל לפי הטעם וקינמון עד שהדלעת רכה. מקררים את התערובת.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  4. מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים, מניחים מעט מלית במרכז, סוגרים למשולש ומהדקים. מברישים בביצה טרופה ואופים כ- 15 דקות עד להזהבה.

5. אוזני המן - פיצה

מרכיבי הבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח

מרכיבי המלית:

  • עלי בזיליקום
  • גבינת מוצרלה
  • פטריות
  • זיתים
  • עגבנייה

שלבי ההכנה:

  1. מערבבים במיקסר (או בקערה אם אין מיקסר) את מרכיבי הבצק ומחכים כשעה עד שהבצק תופח לגודל כפול.
  2. רוטב עגבניות – מגרדים את העגבנייה עם פומפייה ומוסיפים תבלינים לפי הטעם.
  3. מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
  4. מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים, מניחים מעט מלית במרכז, סוגרים למשולש ומהדקים. מברישים בביצה טרופה ואופים כ- 15 דקות עד להזהבה.

יפה יפה, אך לא אופה

אוזני המן מלוחות בהחלט מסתמנות כלהיט של חג הפורים המתקרב, אך לא לכולנו יש זמן להכין ולאפות אותן במו ידינו. המשימות הרבות גם ככה בתקופות החגים, פשוט לא משאירות לנו זמן.

לעסוקים שביננו יש פתרון מצוין! ניתן להזמין בקאנאפס מגשי אירוח של אוזני המן מלוחות לחג הפורים הקרוב. כל מגש כולל אוזני המן בשלושה טעמים ובשלושה צבעים: בצק פסטו במילוי גבינת ריקוטה תרד וצנוברים, בצק פריך חמאה במילוי בטטה גבינת עזים ואגוזי מלך ובצק סלק במילוי עגבניות מיובשות גבינת פטה ובזיליקום. המגש ססגוני, מרשים ומעל הכל, מאוד מאוד טעים. לעוד מידע על קייטרינג חלבי מלוח לחצו כאן.

לאוהבי המתוק הקטנים והגדולים, בקאנאפס מכינים גם מגשים של אוזני המן מתוקות בארבעה טעמים: בצק פרג פריך במילוי פרג עשיר, בצק שקדים פריך במילוי תמרים אגוזים וצ'ילי עדין, בצק חמאה פריך במילוי שוקולד מריר ובצק פיסטוק במילוי גאנש חלבה. כמובן שאפשר לשלב בין העולמות ולהזמין אוזני המן מתוקות ומלוחות ליצירת אווירה פורימית מושלמת. לעוד מגשי אירוח לפורים >>

חג פורים שמח וטעים!