
ימינית עליונה: סופגנית ברלינר, ע"י Rainer Zenz ויקיפדיה. שמאלית עליונה: סופגנית סטרופולי, ע"י Steve-081.
ימינית תחתונה: סופגנית בונואלוס, ע"י Fisherjs ויקיפדיה. שמאלית תחתונה: סופגנית סמולטרינג, צילום ע"י Muu-karhu.
אוסטריה
"קראפפן" הנו מאפה אוסטרי בצורת טבעת, הממולא ריבת משמש מסורתית או קרם ווניל. בנוסף, תוכלו למצוא באוסטריה גם את ה"באורנקרפפן", מאפה שמרים מטוגן, ודומה להפליא לסופגנייה המקורית שלנו.
בלגיה
בבלגיה תוכלו למצוא את ה"סמוטבולן", מאפה מתוק ומטוגן, שמוגש לעתים עם פיסות תפוחים ומצופה אבקת סוכר. המאפה המתוק, הדומה לגמרי לסופגנייה שלנו, פופולארי במיוחד בדוכני מזון, בפסטיבלים ובאירועים שונים במדינה.
מדינות הבלקן
"קרופנה" הנה מאפה בצורת טבעת, דמויי סופגנייה, הטיפוסי למדינות בוסניה והרצגובינה, מקדוניה, קרואטיה, וסרביה. ה"קרופנה" ממולא, ברוב המקרים, בריבת משמש או שזיף, אך לעתים מגיע גם במילוי ווניל או שוקולד.
צ'כיה
"קבולינחה" הנה סופגנייה צ'כית ממולאת בג'לי תות או אפרסק, או לחילופין מוגשת עם נוגט או פודינג ווניל. יש גם גרסה ללא מילוי, הנאפית בצורת חבלים קלועים, ומוגשת בתוספת סוכר או קינמון המפוזרים מעליה.
גרמניה
הסופגניות בגרמניה הן פופולאריות ביותר, ושמן המקומי הנו "ברלינר". ממש כמו סופגנייה גם מאפה זה הנו מטוגן וממולא בריבה, והוא נפוץ גם במדינות אוסטרליה, קנדה, פינלנד, דנמרק, שוויץ ואף בארצות הברית.
דנמרק
בדנמרק, הסופגניות מהוות חלק אינטגראלי מתרבות האוכל המקומית. תוכלו למצוא בקלות הן את הגרסה האמריקאית לסופגנייה, בדומה לדונאטס, והן את הואריאציה הגרמנית המכונה "ברלינר".
פינלנד
סופגנייה פינית מתוקה הקרויה "מונקי", שמשמעו "נזיר", מוגשת קרה וממולאת ריבה או רוטב ווניל. קיימת בפינלנד גם גרסה מלוחה של סופגנייה ממולאת בשר, המכונה "ליהפירקה" – מאפה בצק בשרי, מלוח ומטוגן בצורת טבעת.
צרפת
מאפה ה"ביגנט" הצרפתי, הוא המקבילה המקומית לסופגנייה, שעשוי מבצק רבוך שעובר טיגון עמוק. מדובר במאכל נוסף שמצטרף למסורת המפוארת של מאפים מתוקים צרפתיים באיכות מעולה. מעניין לדעת כי פירוש השם "ביגנט" בצרפתית הנו "להקפיץ".
יוון
המטבח היווני כולל חטיף הדומה מאוד לסופגניות, ונקרא "לוקומס". מדובר בקינוח של כדורים ספוגיים ספוגים בסירופ דבש. לעיתים קרובות המאפה מוגש עם קינמון, אגוזי מלך מגוררים או שומשום.
הונגריה
"פאנק" הנה עוגה מתוקה בסגנון הונגרי מסורתי. הרכיבים הנפוצים כוללים: קמח, שמרים, חלבון ביצה, חמאה, חלב, מעט רום, מלח, וכמובן – שמן לטיגון עמוק. מאפה ה"פאנק" מוגש לרוב עם אבקת סוכר.
איסלנד
"קליינורינגיר" איסלנדי מסורתי, הנו מאפה דמויי סופגנייה, המוגש אחת לשנה, בחג המקומי "בולודגר". פירוש שמו הוא "טבעת היום", ואכן כפי ששמו מעיד עליו, נדיר להשיג את המאפה בשאר ימות השנה, והוא נפוץ בעיקר במהלך החג המקומי.
איטליה
הגרסה האיטלקית המובילה לסופגנייה, נקראת "זפולה" ומהווה ואריאציה מלוחה למאפה, המשלבת טעמים של שום, פרמזן ופטרוזיליה בבצק המטוגן. בנוסף, ישנן במטבח האיטלקי גרסאות רבות אחרות למאפה המטוגן, הנפוצות במחוזות השונים של המדינה.
ליטא
בליטא, ישנו מאפה בצורת טבעת בשם "ספורגוס" דמוי סופגנייה, שלו ואריאציות שונות ומגוונות, הכוללות מילויים שונים במבחר טעמים. אחת הגרסאות הפופולאריות ל"ספורגוס", שנחשבת גם אותנטית ביותר לליטא, ממולאת בגבינת קוטג'.
הולנד
הסופגניות ההולנדיות מכונות "אויבולן", ומתייחדות בכך שבצקן מעורב בצימוקים, תפוחים או פירות אחרים. את המאפה, המוגש אף הוא בציפוי אבקת סוכר, נהוג לאכול בחגיגות השנה החדשה.
נורווגיה
בנורבגיה, "סמולטרינג" הנו מאפה מסורתי דמוי סופגנייה בצורת טבעת, אשר נמכר במאפיות, חנויות ודוכנים רבים ברחבי המדינה. בנוסף אליו, ניתן למצוא גם דונאטס אמריקאיים וברלינר גרמניים.
פולין
"פונצקי" הוא שמה הפולני של המקבילה המקומית לסופגנייה. כלל הנראה מקור המאפה המטוגן במטבח הפולני, בטבחים הצרפתיים אשר הגיעו למדינה בתקופת שלטונו של אוגוסטוס השלישי.
פורטוגל
"מאלאסדה" הוא ממתק פורטוגלי ידוע. מדובר בכדורי בצק מטוגנים בשמן עמוק, שגודלם כשל ביצה, וחלקם העליון מצופה סוכר. במקור זהו מאכל המגיע מתושביהם של איי מדיירה, והוא מוגש בצורת טבעת ללא מילוי, או כשהוא ממולא שמנת.
רומניה
"גופוסי" הנו קינוח רומני, עשוי כדורי בצק מטוגנים, דמויי סופגניות. ה"גופוסי" ממולאים בשוקולד, ריבה או גבינות, ובוזקים עליהם אבקת סוכר בעת ההגשה.
רוסיה
"פמפושקי" – הגריסה האוקראינית הממולאת דובדבנים חמוצים, ו- "פונצ'יקי", הדומה יותר לדונאט, הנן הגרסאות הרוסיות לסופגנייה, והן פופולאריות מאוד כמאפה המוגש לצד הקפה.
סלובניה
בסלובניה, ישנן סופגניות ממולאות בריבה המכונות "קרופי", ומוגשות באופן אופייני בזמן הקרנבל המקומי אך גם בשאר ימות השנה. הגרסה המפורסמת ביותר הגיעה מהכפר "טרוג'נה" במרכז סלובניה, והיא ממולאת ריבת משמש.
ספרד
"רוסקיליה" הנו מאפה מסורתי על בסיס בצק מותסס, אותו מטגנים או אופים בתנור. בנוסף, ישנם ה"צ'ורוס", מאפי בצק מטוגנים בשמן עמוק, המוגשים עם אבקת סוכר, ומוכרים בצורתם הגלילית הדקה והארוכה.
שוודיה
הגרסה השבדית לסופגנייה מתוקה נקראת "מונק", והיא מוגשת קרה וממולאת בריבה או רוטב ווניל. מדובר במאכל פופולארי ביותר, אותו מגישים במרבית המקרים לצד הקפה.
בריטניה
"דואו-רינגס", סופגניות טבעת, נפוצות ברחבי אנגליה, כשמקורן הוא בסקוטלנד. בנוסף, ישנם מאפי ה"יאם-יאמס", שצורתם דמוית חבל קלוע. סוגי המילוי הנפוצים כוללים ריבה, קרם, שמנת, שוקולד ותפוחים.