איזה סוג כיבוד מתאים לאירוע שלכם?
אתם רוצים להבטיח שקונספט האירוח הקולינרי יתאים לקונספט האירוע? חשוב לכם לפנק את האורחים במנות משובחות אך גם חשוב לכם לשמור על טון קוקטייל-אלגנטי?
לכל אירוע מתאים תפריט אחר וסגנון הגשה ספציפי. הנוסחה לפיה תוכלו גם אתם לקבוע מהו סוג הכיבוד המתאים לאירוע, מבוססת על המשתנים הבאים:
- סוג האירוע
- שעת האירוע
- תקציב
האירוע שאתם חוגגים: מהרמת כוסית ועד בר מצווה
הפרמטר המשמעותי ביותר שעליכם להתחשב בו הוא סוג האירוע. מדוע? משום שלכל אירוע מוזמן קהל אורחים שונה המצפה לאירוח מסוים. כך לדוגמא: באירועים עסקיים מסוג ישיבה עסקית או הרמת כוסית, העובדים מצפים לכיבוד קל. באירועים פרטיים כדוגמת בר מצווה, ברית/ בריתה או יום הולדת, האוכל הינו "לב ליבו של האירוע" ונהוג לארח בארוחה גדולה יותר.
בוקר טוב, ערב טוב: השעה בה אתם חוגגים את האירוע
האורחים שלכם מגיעים אל האירוע בציפייה מסוימת, וכמארחים משאלתכם היא לענות על ציפיותיהם. ישנם אירועים הנחגגים בשעות הבוקר, אירועי צהריים וגם אירועי ערב. סוג הכיבוד לאירוע שלכם צריך להתאים לשעת האירוע. לדוגמא:
- באירועים בשעות 08:00-10:00 בבוקר, מומלץ לארח את האורחים בארוחת בוקר עשירה ומלאה.
- באירועים שאתם חוגגים בשעות 11:00-13:00, מצופה מכם להגיש ארוחת צהריים. דעו כי גם כשאתם מעוניינים לארח בארוחה גדולה יותר, תוכלו לשמור על סגנון אירוח קליל.
- אירועים בשעה 15:00-17:00 הם אירועי ביניים – לאחר ארוחת הצהריים ולפני ארוחת הערב. באירועים שכאלו נהוג להגיש כיבוד קל – מתוק, מלוח או שילוב של השניים, לבחירתכם.
- אירועים מאוחרים יותר, החל מהשעה 18:00 ועד השעה 20:00, מקוטלגים כאירועי ערב. אורחים המגיעים לאירועים אלו (עסקיים או פרטיים), מצפים לארוחת ערב חגיגית המבוססת על שפע ומגוון.
מועדים מיוחדים וסוג הכיבוד
דבר נוסף שכדאי להתחשב בו: חגים ומועדים. אמנם זו רק המלצה, אך תמיד נחמד לשלב על שולחן האירוח שלכם מגשים המזוהים עם החגים/מועדים הנחגגים. לדוגמא:
- מגשי פירות יבשים בהרמת הכוסית או בחגיגת יום ההולדת בט"ו בשבט
- מגשי אוזני המן ב-Happy Hour בפורים
- סופגניות וצ'ורוס בחנוכה וכן הלאה…
תקציב האירוח שלכם: כמה תרצו להשקיע?
התקציב שתגדירו ישפיע באופן ישיר על סוג הכיבוד שתגישו באירוע. כידוע, ישנן חברות קייטרינג המציעות מנה בעלות של 300-500 שקלים לאורח. מעבר לכך שאין סיבה להשקיע מאות שקלים עבור כל אורח, הרי שפתרונות אלו לא מתאימים בהכרח לכל האירועים.
כיבוד לאירוח מבית קאנאפס לדוגמא, מאפשר לכם לארח את מיטב האורחים שלכם בחוויה קולינארית טעימה וססגונית. והתקציב? נוח! כך לדוגמא, במידה ואתם חוגגים אירוע קטן עם 20 אורחים, תוכלו ליהנות מתפריט הכולל מגוון מנות מלוחות, סלטים וקינוחים בעלות של 1272 שקלים. בחישוב פשוט: כ-63 שקלים לערך לאדם. לבניית תפריט אישי מותאם לאירוע שלכם, התקשרו כעת – 03-7788663