מגשי גבינות ויין: שילובים מושלמים לאירוח אלגנטי
מגשי גבינות ויין: שילובים מושלמים לאירוח אלגנטי
מגשי גבינות ויין לאירועים קטנים וגדולים הם שילוב עדין של צבעים, טקסטורות וריחות שמספרים סיפור של תרבות ועומק.
מגשי גבינות ויין לאירועים קטנים וגדולים הם שילוב עדין של צבעים, טקסטורות וריחות שמספרים סיפור של תרבות ועומק.
גבינות ויין הם השילוב המשולם לאלגנטיות. לא מדובר רק במאכל, אלא בחוויה. מגשי גבינות ויין לאירועים קטנים וגדולים הם שילוב עדין של צבעים, טקסטורות וריחות שמספרים סיפור של תרבות ועומק. מגש כזה מתאים לכל סיטואציה בין אם זה ערב רומנטי אינטימי לשניים, שולחן חג משפחתי, או אירוע גדול שבו רוצים אלמנט קולינרי קליל ונעים יותר ממה שאוכל שעלול להכביד על האורחים. כאשר אתם מתכננים אירוע קליל ומחפשים את האיזון המושלם ללא ספק זו הדרך להגיע אליו. בואו ללמוד איך לשלב גבינות ויין באירוע שלכם ולהישאר עם זיכרון מתוק וטעם של עוד.
מאז ומעולם השילוב של גבינות ויין הרגיש יותר כמו אומנות ממה שאקט קולינרי. מדובר בבחירה מדויקת שמאפשרת ליין להשלים את טעמי הגבינות ולגבינות להשלים את טעמי היין. האמנות הקולינרית של מגשי גבינות ויין מתחילה בבחירה מדויקת ומודעת של המרקמים והטעמים וממשיכה בתשומת הלב לפרטים הקטנים ביותר. הבחירה חייבת להיות מדויקת ולהתאים, לכל יין הולך עם כל גבינה ולא כל גבינה מתאימה לכל יין. המטרה היא ליצור רצף של חוויות, מרוך ועד עוקצנות, ממליחות קלה ועד עומק מעושן, בלי ליפול לטעמים שהם כבדים מדי או יותר מדי דומיננטיים.
כאשר אתם מתחילים בבחירת והרכבת המגשים הבסיס לכל מגש מוצלח הוא כמובן הגבינות עצמן. כאן המקום לשלב לא רק סוגים שונים, אלא גם אזורי עולם שונים. טכניקות ורמות מליחות מגוונות מביאות לטעמים שונים ואיכותיים שמשתלבים עם סוגים שונים של יינות והופכים כל אירוע למיוחד. גבינות רכות כמו ברי, קממבר או גבינת עיזים מוסיפות חמיצות עדינה ורכות בפה. לעומתן, גבינות קשות כמו פרמז'ן, מנצ’גו או גאודה מיושנת מביאות עוצמה, גוון אגוזי ולפעמים גם אפילו תחושה ונוכחות נעימה. גבינות חצי קשות כמו צ’דר, אמנטל או טלג’יו מחברות בין העולמות הללו ואפשר גם לשלב אותן עם היין הנכון.
כאשר מתכננים אירוע שווה גם לחשוב מחוץ לקופסה. גבינה כחולה למשל יכולה להיות ההפתעה של הערב. היא דורשת אומץ כי יש בה חריפות, עומק וריח שלא כולם אוהבים ולכן חשוב להציע אותה באופן מאד רגיש. אך למי שמעז היא מוסיפה נגיעה של מסתורין ותחושה של עולם מרגש ומגוון. גם גבינות מתובלות עם עשבי תיבול של פלפל שחור, או אפילו פסטו שוברות את השגרה ומעניקות למגש צבע וחיים.
אפשר לשלב במגוון של אירועים בין אם אירוע קטן, גדול, או אפילו אירוע בוקר או צהריים גם גבינות בוטיק מקומיות. מחלבות קטנות בגליל או ברמת הנגב מייצרות היום גבינות עיזים וצאן ברמה עולמית וכוללות גם טעמים ייחודיים של האזור כמו עשבי תיבול מקומיים וכאלו שממש מאפשרים עם היין הנכון להרגיש את הנוף ואת השלווה.
היין מחבר בין הגבינות ומעניק להן את הקשר הייחודי שלהן. זה אולי נראה קל להתאים את היין לגבינה, אך עדיין חשוב להבין שצריך להיות מומחים קולינריים כדי לעשות זאת ולכן כאשר אתם מזמינים חברת קייטרינג מקצועית המתמחה בתחומים אלו אתם למעשה מאפשרים לעצמכם ליהנות מאוכל איכותי, בחירת חומרי גלם ברמה גבוהה ואוכל מעוצב אסתטית שפשוט עושה חשק.
יין לבן עם חמיצות טבעית וקלילות מתאים לגבינות רכות. יין אדום עשיר ועמוק יתאים לגבינות קשות ומיושנות. יין רוזה, פירותי ומאוזן, יודע לשלב בין כל העולמות ולרוב הוא גם בחירה מאד נפוצה ומבוקשת.
מגש גבינות הוא חוויה ויזואלית לא פחות מקולינרית. כדאי לחשוב על ההרכב כמו על ציור אומנותי. צבעים, טקסטורות, רווחים ועיצוב. כדאי להתחיל מהמרכז ולבנות כלפי חוץ, ליצור קשת צבעים מגבינות לבנות בהירות ועד כהות או מעושנות. ניתן להוסיף פרחים אכילים, ענפי רוזמרין, או נגיעות של דבש שיבריקו תחת האור. חלק מהגבינות ניתן לפרוס מראש, בעיקר הקשות שבהן, כדי להקל על האורחים. אחרות, כמו ברי או רוקפור, עדיף להשאיר בגוש שיראה טבעי ופרוע. המראה הזה, הלא מושלם, מעניק למגש תחושה מיוחדת ומגוונת.
היופי במגש גבינות הוא במפגש בין המרקמים השונים לטעמי היין. לכן התוספות הן חלק בלתי נפרד מהחוויה. קרקרים ולחמים בגוונים שונים מעניקים בסיס פריך ומיוחד שכמעט ואי אפשר להפריד בינו לבין המגשים. פירות טריים כמו ענבים, אגסים ועוד מוסיפים רעננות ומתיקות. פירות יבשים מעניקים עומק נוסף לטעמים ואגוזים מוסיפים קראנץ’. אפשר גם להוסיף דבש או ריבה, חמאה איכותית וליצור את הקשר המתוק בין היין לגבינה.
הגשה של מגשי גבינות ויין באירוע שלכם הוא כבר מזמן לא עניין של אוכל אלא של תרבות אירוח. אתם יוצרים רגעים מיוחדים בהם האורחים שלכם ואתם נהנים באירוע, מתחברים, מתקשרים ופוגשים אנשים חדשים או מוכרים. הרי זו המהות של כל אירוע, ליצור רגעים מתוקים שמשאירים זיכרון טוב ואוכל מצליח לחבר בין אנשים. מגשי אירוח איכותיים ללא ספק מאפשרים את החיבור העמוק הזה. בסוף הערב כשתישארו עם כמה פרוסות גבינה ויין פתוח למחצה, תרגישו את מה שקסם האירוח באמת עושה. לא רק להאכיל, אלא ליצור חוויה. כי מגש גבינות ויין טוב הוא לא רק טעים, הוא משאיר זיכרון של רגע יפה, של חיבור פשוט בין אנשים ושל אהבה אמיתית לטעם ולחיים.
קאנאפס מתמחה מזה 13 שנה בייצור פתרונות אירוח איכותיים ללא פשרות. אנו מציעים את המענה הקולינרי המושלם לאירועים עסקיים ופרטיים תוך הקפדה על איכות גבוהה והתאמה אישית. צרו עמנו קשר עוד היום, נשמח לקחת חלק אירוע שלכם.